Zapraszamy na Andrzejki do Dworu Podstolice. Poznaj nasze menu

 

Menu Andrzejkowe, 300 zł/para

Przywitanie gości kieliszkiem dworskiej cytrynówki

I kolacja:

przystawka – pasztet z kaczki z konfiturą i ziołową grzanką

zupa – krem z dyni piżmowej, marchwi, z imbirem i mleczkiem kokosowy

danie główne -2,5 porcji na osobę – delikatna wołowina z rosołu z sosem chrzanowym

pieczony łosoś ze smardzami i z serem gorgonzolą

kurczak suprem z rusztu z podgrzybkami i grillowaną papryką

schab w bekonie w sosie z zielonego pieprzu i warzywami okopowymi

polędwiczki suwide w sosie tymiankowym i pieczonym kalafiorem

deser: mus czekoladowy z orzechami i frużeliną wiśniową z pieprzem, ciasto ( 1,5 porcji na osobę)

kawa, herbata/bufet

soki, woda mineralna bez ograniczeń

dodatki: gnocchi z szałwią i parmezanem, kremowe ziemniaki z boczkiem zapiekane z serem bree , frytki z batatów, mix warzyw gotowanych, mix sałat, sałata colesław

zimny bufet: 4 porcję/osoba plus sałatki

vitello tonatto (cielęcina z sosem tuńczykowym)

tatar łososia wędzonego na ciepło z gorczycą

półmisek pieczonych mięs z żurawiną i ćwikłą

terina z kurczaka faszerowana kurkami, pomidorami suszonymi, w otulinie z boczku

rożki z ciasta francuskiego z fetą i szpinakiem,

misa kolorowych sałat z grillowanym kurczakiem, pieczoną dynią, gruszką, orzechami nerkowca i dresingiem bazyliowym

pieczony burak z piklowanym ogórkiem, pieczonym bobem, kozim serem, czarnuszką, sosem miodowo-musztardowym

pieczywo

II kolacja:

węgierska zupa gulaszowa z kminkiem

Kulinarna atrakcja: szynka szefa kuchni

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *