Sezon 2019 uważamy za otwarty. Zapraszamy na zabawę karnawałową. Poznaj dworskie menu

 

Przedstawiamy Państwu menu, które zaserwujemy na balu.

Zupa:

Krem z aromatycznych kurek z groszkiem ptysiowym

Danie główne 2,5 por./os. (120 – 150 g)

– Polędwiczki wieprzowe faszerowane porą, boczkiem w sosie maślano – kaparowym

Z pieczonymi pomidorami.

– Filet z kurczaka faszerowany świeżymi liśćmi szpinaku i boczniakami, pieczony w cieście francuskim.

– Pieczony dorsz z warzywami w sosie holenderskim

– Rolada po śląsku w sosie własnym.

Dodatki 2,5 por/ os.

Ziemniaki pieczone w sosie śmietanowym

Kluski śląskie

Bukiet warzyw gotowanych

Zestaw surówek

Modra kapusta

Bufet słodki

Mix ciast koktajlowych

Kawa, herbata w bufecie bez limitu.

Bufet zimnych zakąsek 3 por/os.

Dworska deska mięsiwa 

Pieczona karkówka majerankiem pachnąca 

Indyk w maladze

Schab ze śliwką

Schab z masłem chrzanowym

Smalec z dworskiej spiżarni

Deska serów

Siekany tatar z jajkiem przepiórczym

Mini tortille wrap z kurczakiem i świeżymi sałatami

Sałatka z wędzonym łososiem i szpinakiem

Sałatka ziemniaczana z prażonym jabłkiem

Pieczywo jasne i ciemne, masło

Kolacja

Barszcz oraz płonący udziec wieprzowy z ziemniakami i sosami

Napoje zimne : soki owocowe, woda mineralna z cytryna bez limitu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *